Családi ház
Kivitelezés
Energiatakarékos
Kivitelezés

ENERGIATUDATOS HÁZAK KIVITELEZÉSE

Az újonnan kialakított épületekben a kényelemérzet és az életminőség javításának érdekében passzív és aktív hőszigetelő rendszerekre és egyéb berendezésekre van szükség. A téli fűtésből és a nyári hűtésből adódik az épületek energiaigényének 60-80 %-a. A jelenlegi és a jövőben növekvő energiárak miatt az épületekben felhasznált energiát drasztikusan csökkenteni kell. Cégünk évek óta alkalmaz olyan megoldásokat amelyekkel a fűtésköltség akár 50 %-al is csökkenthető a hagyományos kivitelű lakóházak fűtésköltségéhez képest. Hűtésre pedig egyáltalán nincs szükség. Célunk olyan épületek kivitelezése melyek elérik a jelenlegi szabványok szerinti A vagy A+ energetikai minősítést.

Az energiatudatos házakhoz a következő megoldásokat alkalmazzuk:

Passzív szerkezetek:

Fokozott hőszigetelő képességű Klíma téglafalazat 38 cm vastagságban pl. POROTHERM K 38 téglaszerkezet további hőszigetelő rendszerrel kiegészítve. Az ilyen falszerkezet hőátbocsájtási tényezője elérheti az UG=0,16 W/m2K értéket is, ami a mai kor építési technológiája szerinti kiváló érték. Megnöveljük a födém és padlószigetelés vastagságát, magas hőszigetelési képességű külső nyílászárókat alkalmazunk. Ezekkel az eszközökkel lényegében egy kiválóan hőszigetelt teret („termoszt”) hozunk létre, ami télen bent tartja az energiát nyáron pedig kint tartja a meleget.

energiatudatos

Aktív szerkezetek:

Energiatudatos fűtés

Gázfűtésre a jelenleg legmodernebb ún. zárt égésterű kondenzációs gázkazánokat alkalmazzuk, amelyek az égéstermék energiáját visszanyerik így hatásfokuk meghaladja a 100%-ot. Kiegészítő fűtésként javasolunk ún vízteres megoldású kandallót, cserépkályhát vagy vegyes illetve egyéb tüzelésű kazánt. Más alternatív energiaelőállító berendezések kiépítését is elvégezzük, mint pl. napkollektor, napelem, hőszivattyús fűtési rendszerek, gázmotorok. Javasoljuk, hogy a világítótesteket energitakarékos izzókal üzemeltessék, a háztartási gépeket pedig A, A+ vagy A++ minősítéssel vásárolják. A külső redőnyszerkezeteket pedig célszerű hőszigetelt kivitelben vásárolni.

Mindezen elvek szerint épült családi házaink hamarosan megtérülő befektetésként kímélik ügyfeleink pénztárcáját.

Szakembereink már a tervezés folyamán szaktanácsokkal látják el ügyfeleinket és ki-ki anyagi lehetőségeihez mérten választhat a fenti felsorolások adta lehetőségek közül. Kollégáink a megfelelő számítógépes szoftverrel számítással tudják igazolni, hogy a még tervezőasztalon lévő családi ház valóban eléri az A vagy A+ energetikai minősítést.

Az alábbi ábrán a jelenleg hatályos energetikai szabvány szerinti besorolás látható.

energiatudatos

Az ismert jogszábalyi valtozások miatt áraink felülvizsgálat alatt állnak. Kérem, hívjon a részletekért!